10

 

Behandling af stress

Stress er et resultat af en længerevarende overbelastning af vores organisme, som i sin yderste fase resulterer i en total udmattelse. Ofte oplever man også en følelse af desperation, da stressreaktionerne er yderst ubehagelige og man samtidig ikke forstår, hvad der sker med én. Stress kan også udløse angst og depression.​

For forskellige mennesker vil stresstilstanden have forskellige konsekvenser, som vil vise sig i form af koncentrationsbesvær, hukommelsesbesvær, irritabilitet, tristhed og søvnforstyrrelser, for at nævne nogle af de mere hyppige. Ligeledes kan man opleve uro i kroppen, ondt i brystet og i nogle tilfælde endda delvis lammelse af arme eller ansigtet.

Ligesom vores organisme reagerer på for eksempel smerte ved at udløse smertestillende stoffer i vores krop, reagerer den på stress ved at udløse forskellige stresshormoner. Mens mindre mængder af disse hormoner er gavnlige/hjælpsomme for hvordan vi fungerer, vil en langvarig påvirkning af stress føre til en overdosis af nogle af disse hormoner, som på den måde vil have en giftig virkning på vores organisme.​ Da hormonerne er potente stoffer med mange forskellige opgaver i vores krop, kan konsekvenserne være alvorlige.

Belastningstærsklen er forskellig fra menneske til menneske, dels grundet de medfødte prædispositioner, og dels grundet psykologiske og adfærdsmæssige faktorer, herunder evnen til at mærke efter og evnen til at sige fra, når det er nødvendigt. Samme situation kan derfor være stressende for nogle og ikke-stressende for andre.​

Vi vil kigge på grunde til din stressreaktion og på hvordan den nuværende stressreaktion kan afsluttes. Samtidig vil vi kigge på hvordan du kan blive bedre til at håndtere eventuelle fremtidige stressende situationer. Kontakt gerne min psykologpraksis i Aarhus C på tlf. 29 70 22 82 eller e-mail: psykolog@gregorforte.dk, hvis du har spørgsmål til behandling af stress.

 

Kontakt mig og få hjælp til stress