8

 

Lavt selvværd

​Lavt selvværd kan have mangfoldige og alvorlige konsekvenser for ens liv. En negativ selvopfattelse farver hele ens person og begrænser den måde, man udfolder sig og lever sit liv på.​

Grunde til lavt selvværd kan være forskellige, men stammer ofte fra de tidlige år og er ofte et resultat af gentagne dårlige oplevelser over en længere periode, såsom mobning, vedvarende kritik, udelukkelse fra sociale grupper o.l.
Da denne proces foregår gradvist, er det svært at være bevidst om, at ens negativ selvopfattelse ikke er et reelt billede af sig selv, men konsekvensen af ydre omstændigheder og de påvirkninger de har haft på ens selvopfattelse. Mens denne negative selvopfattelse kan være iøjnefaldende for andre, er man selv overbevidst om, at man ganske enkelt er mindre værd.

Det kan medføre tilbagetrukkethed, undgåelse af sociale sammenhænge, manglende tro på egne kompetencer og dermed forkerte uddannelses- og karrierevalg, en ængstelig tilgang til forskellige situationer, en vedvarende fornemmelse af utilfredshed – kort sagt, en fornemmelse af, at man ikke kan opnå de samme gode oplevelser og gode ting i livet som andre.

Den værste del af problemet er, at disse overbevisninger i langt de fleste tilfælde er fejlagtige og at man således undertrykker sine egne kompetencer og kunnen ved ikke at være i stand til at anerkende dem. ​

I min psykologpraksis i Aarhus C vil vi kigge på disse indgroede negative forestillinger/overbevisninger og finde et mere afbalanceret og reelt billede af dig selv og dine kompetencer. Samtidig vil vi kigge på dine problemområder og på hvordan du kan lære at håndtere dem.

Kontakt mig ved at skrive en besked via kontaktformularen eller ved at ringe på telefon 29 70 22 82, hvis du har brug for hjælp og behandling af problemer relateret til lavt selvværd. Min praksis ligger i Aarhus C.

Kontakt mig og få hjælp til lavt selvværd